Welcome

DANMARK og badmintonudstyr

Badminton har status som en fantastisk aktivitet. Som vi i DK gennem tiderne har haft stolte traditioner som deltager i. DK er kåret til en del verdensmestre, europa-mestre og ikke mindst OL mestre i denne sport. For det meste før i tiden havde DK en evne som fik dem til at styre badmintonsporten lige som asien. De seneste sæsoner er mange nationer i EU trænet sig til at komme nærmere DK’s topniveau derved kan DK’s førerposition for EU højest sansynligt elimineres inden for en ikke så fjern årrække.

Badminton oplever uheldigvis, som mange forskellige sportsaktiviteter i DK vigende medlemspuljer, der mindsker puljen af medlemmer til talentarbejde og til sidst medalje vindere til de betydningsfulde turneringer. På baggrund af dette bør idrætsklubberne agere anderledes og få højere niveau i den reducerede pulje af spillere som står til afbenyttelse. En af de ting som der er meget hype om i øjeblikket er restitution, altså evnen til at genopbygge kroppen op til aktivitet. Størstedelen af atleter på topplan kan ikke udholde at spille mere i forhold til hvordan det ser ud i øjeblikket, så derfor arbejder trænerne at få restitutions-tiden ned og med hjælp herfra få spillerene hurtigere klar til næste kamp.

En anerkendt ”påvirker” som har kæmpe indvirken for alle badmintonatleter er badmintonudstyr. Samtlige badmintonudøvere behøver en badmintonketcher der opfylder samtlige af de krav som stilles af det international badmintonforbund, akompangeret af nogle badminton-sko. Badmintonudstyr er den kategori af sportsremedier som der altid vil ske højest udvikling indenfor. Bla har badmintonproducenten Yonex netop slået Guinnesrekorden for hårdeste slag op til 493 km/t, der gør badminton til den uden sammenligning hurtigste beskæftigelse på planeten.

Badminton sko er det mest nødvendige til en up to date badmintonudøvere. Når badminton-sko ikke fungere støttende og stabiliserende, samt absorberende, vil badmintonspilleren ikke kunne flytte sig hurtigt samt sikkert på badminton-banen og har ikke nok tid og overskud for at udføre de ultimative medalje vindene skud. De inovationer der definere en badminton-sko unik målt i forhold til andre sko er for det først den let bløde front, nu badminton bevæges som hurtige ryk frem og tilbage er det et must med maksimal greb på banen netop af den grund bør badmintonsko være let bløde ved toppen. Blødhed er også meget essentiel, pga tidens badmintonatleter hopper en del for at komme lynhurtigt til bolden. ej at forglemme stabilitet og støtte, på grund af antallet af opbremsninger derfor er det nødvendigt at få stabilitet og støtte om kroppen så man kan smutte forbi vrid samt tabt speed imens der skiftes bevægelse. Uden gode badmintonsko vil der ikke være nogen badmintonudøvere som ender på toppen af badmintonverden.

En badmintonketcher er u-undværlig for samtlige badmintonspillere og vil næsten altid være produceret af grafit der er et kulfiber grundstof. Graphit går for at være ualmindelig stærkt men også fleksibelt, så det derved er opnåligt at lave badminton ketcher der har til hensigt at agere som katapulter og trampoliner og tilføre badmintonbolden væsentlig højere hastighed end badmintonatletens arm kan. Som hovedregel er der tre unikke typer badmintonketcher. Hovedtung, hovedlet vægtbalance og neutral vægtbalance. De ketcherne som er hoved-tunge badminton-ketsjer fremmer væsentlig mere power til badmintonbolden, men er derfor ikke så temposættende i put-bolde spillet og forsvars spillet. De ketcherne som er hoved-lette badminton-ketcher er hurtigere omkring det hurtige og det defensive spil, men langt fra så meget fart i bolden hvis der angribes. Og til slut besider den neutral vægtfordelte badmintonketcher en smule af begge egenskaber.

Jeg har selv fundet mit udstyr på Sport-net.dk, bla min ketcher som du kan se i menuen under badmintonketcher.